Ajuntament de Catí

Diumenge, Juny 26, 2016 - 18:30
EL BISBE DE TORTOSA INAUGURA LA NOVA IL·LUMINACIÓ DE L'ESGLÉSIA DE CATÍ
L'Excm. i Rvdm. bisbe de la diòcesi de Tortosa, D. Enrique Benavent Vidal, ha inaugurat el diumenge 26 de juny, la nova il·luminació de l'Esglèsia Parroquial Nª Sª de l'Assumpció de Catí. Aquesta es la darrera etapa de millora de l'esglèsia després de la reforma de la Llum de les Imatges, Pulchra Magistri, el tresor del Maestrat, de l'any 2014.

 Després de la reparació de la teulada i de l'enteginat i la descoberta dels esgrafiats del segle XVII de la bòveda, feia falta una il·luminació adequada no tant sols per poder apreciar millor el patrimoni artístic de l'església com per evidents motius de seguretat.

      En l'acte han estat presents, a més del Sr. bisbe, l'alcalde de Catí, Pablo Roig, el pàrroc actual de l'església, Mossèn León,  l'anterior pàrroc,  Mossèn Rafael, Mossèn Juan José Roca,  i membres del Consell parroquial.

      Els que han parlat, entre ells el Sr. Bisbe i el Sr. alcalde,  han donat les gràcies a tots els que han col·laborat en la millora de l'església, entitats públiques (Bisbat, Diputació, Generalitat) i privades, remarcant que el titular de l'església no es el bisbat sinó el poble de Catí i destacant la importància del seu patrimoni artístic que entre tots tenim l'obligació de conservar i si és possible de millorar.

        També el Sr Alcalde i Sr Bisbe han confirmat que la propera actuació serà en l'ermita de l'Avellà on es pintarà la façana i continuaran la restauració de les pintures de les dos capelles laterals que queden, després de la millora que es va realitzar darrerament en les condicions d'humetat i drenatges de les parets i paviments de l'ermita, fet que va permetre fa uns estius restaurar ja una de les capelles laterals i algunes de les pintures de la bòveda.

Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 

Formulari de cerca

Site developed with Drupal