Ajuntament de Catí

Dilluns, Juny 3, 2013 - 22:45
La Llum de les Imatges restaurarà unes pintures de l'església de Catí
La Llum de les Imatges restaurarà unes pintures de l'Església de Catí La Llum de les Imatges recupera uns esgrafiats del segle XVIII ocults a l'església de Catí La Fundació La Llum de les Imatges ha iniciat els primers treballs per rescatar una interessant decoració del segle XVIII que es troba oculta a l'església parroquial de Catí, una de les seus expositives de la propera mostra que prepara aquesta institució al Maestrat.

Segons ha informat la Generalitat, els restauradors han realitzat cates a la nau del temple i han tret a la llum uns esgrafiats que estaven tapats per una capa de pintura blanca, i els orígens es remunten al segle XVIII. Aquestes ornamentacions mostren motius vegetals i figures antropomorfes.

Al llarg de les properes setmanes continuaran els treballs per recuperar aquesta ornamentació, dins de la campanya de restauració i difusió del patrimoni artístic que desenvolupa La Llum de les Imatges.

La parròquia de Catí data del segle XIV, al voltant de 1315, i és un dels temples característics d'arcs diafragma coberts amb armadura de fusta, que va ser objecte de diverses ampliacions durant els segles XIV i XV.

També en els propers dies començarà la restauració arquitectònica de l'esmentat temple, una intervenció que es prolongarà durant els pròxims sis mesos i que comprèn, davant l'estat de precarietat que presenta l'edifici, la substitució de la coberta de la nau principal de l'església, de la coberta de la sagristia i la meitat de la coberta de la Capella de la Comunió.

També començarà aviat la restauració de la Casa de la Vila dins del mateix capítol de la Llum de nya Imatges.

Aquestes actuacions culminaran a finals de 2013 amb una exposició que donarà a conèixer tot el patrimoni històric-artístic del Maestrat castellonenc, en quatre seus expositives localitzades a Vinaròs, Benicarló, Culla i Catí.
 

Imatges: 
Dll Dm Dc Dj Dv Ds Dg
 
 
 
 
1
 
2
 
3
 
4
 
5
 
6
 
7
 
8
 
9
 
10
 
11
 
12
 
13
 
14
 
15
 
16
 
17
 
18
 
19
 
20
 
21
 
22
 
23
 
24
 
25
 
26
 
27
 
28
 
29
 
30
 
31
 

Formulari de cerca

Site developed with Drupal